Skip to content

Om Action Now

Action Now er FK Bodø/Glimts bærekraftsatsing. Hele klubben er opptatt av FNs bærekraftsmål i sin daglige drift. Alle avdelinger i Glimt er med på å ta Action Now, gjennom store og små grep som gjør at vi går en mer bærekraftig fremtid i møte.

Vi har en plass i folks hjerter, som vi må bruke med omhu. Siden 2019 har vi derfor satt dette ansvaret i system, og startet arbeidet for ei bærekraftig fremtid. I 2020 fikk programmet navnet Action Now. Klubben ønsker å fortelle de gode historier gjennom programmet vårt. Action Now bygger på 5 pilarer, som du kan lese mer om på denne nettsiden:

Action Now er en møteplass og kommunikasjonsplattform for fremtidens bærekraftige løsninger. Programmet bygger på FNs bærekraftsmål, og Glimt er forpliktet til å bidra til en positiv utvikling av miljøet og samfunnet rundt oss. Både det veldig nære og det fjerne. Våre mål er å spre kunnskap om FNs bærekraftsmål, inspirere lokalsamfunnet, og å oppfordre til handling.

I tillegg til å fortelle andres historier, tar vi egne grep. Da er det viktig for oss at vi er troverdige i det vi gjør. Les mer om hva vi gjør internt under «Prosjekter»!

Gjennom vårt arbeid har vi inspirert flere klubber i både inn og utland til å utvikle sine egne Action Now-program som passer for deres lokale forutsetninger. Odd, Aalesunds Fotballklubb og Kristiansund Ballklubb har allerede startet sine program, og flere er på vei. Vi har presentert Action Now på World Economic Forum i Davos, og for FN flere ganger. Action Now-programmet bidrar til at klubben får et positivt omdømme som omhandler mer enn de sportslige resultater. Programmet gir klubben mulighet til å bidra i samfunns- og byutvikling. Dette er vi veldig stolte av, og vi kommer til å fortsette med det «førr evig».

Vi spiller stolt med Action Now-budskapet på ryggen!