Skip to content

Ubuntu-akademiet

Ubuntu-akademiet i Cape Town, Sør-Afrika har de siste ti årene jobbet med å utvikle gode fotballspillere og gode ledere. Nå samarbeider de også med FK Bodø/Glimt for å videreutvikle dette arbeidet.

8. februar 2021, på tiårsdagen til Ubuntu-akademiets oppstart innledet Glimt og Ubuntu et samarbeid. Samarbeidet er todelt;

  • SPORTSLIG: Det vil være et sportslig aspekt i fokus, der Ubuntu sine spillere vil kunne bli mer synlige for Bodø/Glimt. Sådan kan Sør-Afrikaske talenter i Ubuntu akademiet få en arena der de kan leve av fotballen.
  • SOSIALE VERDIER OG ENGASJEMENT: Det andre aspektet omhandler sosiale verdier og engasjement. Ved å utveksle kultur, tanker, kunnskap og erfaringer kan Ubuntu og Bodø/Glimt sine talenter bli flinkere på mer enn bare fotball. Det vil være muligheter for å utvikle gode ledere og forbilder både blant Glimt sine spillere, men ikke minst blant Ubuntu sine spillere.

Visjonen og misjonen til Ubuntu går ut på å utvike og utdanne den neste genrasjonen afrikanske ledere, samfunnsforkjempere, og fotballspillere. Håpet er lærdommen de tar med seg leder til sunne familieforhold, sterke lokalsamfunn og blomstrende nasjoner. Allerede når barna fyller 11 år kommer de inn i Ubuntu akademiet, der de blir tatt godt vare på de neste syv årene frem til fullført grunnskolen.

Bli bedre kjent med Ubuntu akademiet her: 

Hva ønsker Ubuntu og Bodø/Glimt å oppnå?

Arbeidsledighet, magel på forbilder og farsfigurer har vært en utfordring i mange lokalsamfunn i Sør-Afrika. Ubuntu har siden 2011 åpnet dørene for unge fotballspillere. De tilbyr elitefotballtrening, kvalitetsutdanning gjennom sin uavhengige skole, mentorskap og lederutdanning. Selv om en det ville vært en drøm å utvikle en av fremtidens fotballstjerner, er deres virkelige håp å utvikle spillerne til å bli gode fedre, ledere i lokalsamfunnet og forbilder.

60% av barn i Sør-Afrika vokser opp uten en farsfigur i hjemmet sitt.

Ubuntu har oppnådd mye for sine akademispillere. Tallene på fulført skolegang og arbeidsløshet er svært gode, på tross av Sør-Afrikas dystre statistikk.

Ubuntu verdiene

Ære | Familie | Positivitet | Fortreffelighet | Vekst

Ubuntu mener at å skape riktig kultur og miljø er avgjørende for å oppdra neste generasjon av store ledere. Deres fem Ubuntu-verdier understøtter alt de gjør, og gir trenere, ansatte og spillere et tydelig referansepunkt til den typen menn de ønsker å utvikle. Ukentlige livsferdighets- og bibelstudier basert på disse verdiene hjelper trenere og spillere å bruke dem på et veldig praktisk nivå i livet. Hvert semester belønner Ubuntus prisssystem spillere som lever ut verdiene i samfunnet, skolen og på fotballbanen.

Susesshistorier

Det er en rekke suksesshistorier som stammer fra Ubuntu akademiet. Og de kan man lese om HER. Der fortelles det blant annet om Luke Fleurs som i 2019 representerte Sør-Afrika i FIFA U-20 VM. FIFA lagde en egen sak om det på sine hjemmesider.

I tillegg til Luke, kan man også lese om Luto som etter å ha fullført sine syv år i Ubuntu akademiet ble tilbudt et fotballstipend på East Tennessee State University i USA. I tillegg til Luto, har en rekke andre Ubuntu ‘graduates’ fått muligheter på college, deriblant Alex Van Schalkwyk på Ivy League skolen Dartmouth.

Mulighetene Ubuntu har skapt for sine uttøvere er imponerende

Veien videre…

For at Ubuntu skal kunne ta nye steg, jobbes det med å øke inntektsgrunnlaget deres. For å kunne utvide sitt akademi, trengs det flere trenere, lærere, og mentorer. Man trenger egne fasiliteter, forbedret infrastruktur for klasserom og hybler. FK Bodø/Gimt og Ubuntu jobber sammen for å ta Ubuntu akademiet til nye høyder – slik at flere unge Sør-afrikanere kan forfølge drømmene sine. De delte verdiene til Bodø/Glimt og Ubuntu ligger i bunn. Vi ønsker å bruke plattformen vi begge har til å gjøre noe mer enn bare det å spille bra fotball!

LES MER OM ANNONSERINGEN AV DETTE SPENNENDE SAMARBEIDET