Skip to content

Glimtvis

I Juli 2021 ble det klart at FK Bodø/Glimt tar over driften av gatelaget Glimtvis. Avtalen skal blant annet gi et utvidet tilbud for de som står utenfor et vanlig fotballtilbud.

I 5 år har Glimtvis blitt drevet av Krikens Bymisjon, i samarbeid med Bodø/Glimt og Bodø kommune. Nå har Glimt, med Ørjan Berg og Cato Moan i spissen tatt over den daglige driften. Tilbudet skal økonomisk støttes i et samarbeid mellom Bodø/Glimt, Bodø kommune, Bodø2024 og Fotballstiftelsen i Norsk Toppfotball.

Fra venstre: Egil Arnsby (Kirkens Bymisjon), Cato Moan (Glimtvis & Bodø/Glimt), Ørjan Berg og Tom Steffensen (Bodø/Glimt). Foto: Kenneth Hedstrøm Larsen

Hvem er Glimtvis?

Gatefotball skal være et sted utvikle og etablere en rusfri identitet, og et sted for å etablere tillit og tro på seg selv og andre. Samtidig bidrar gatefotball til å gi spillerne erfaring med å bruke kroppen og å være i en sosial setting hvor det også er rom for å sortere opplevelser og emosjoner.

Gatefotball er et lavterskeltilbud der det stilles få krav for deltagelse og hvor de bestemmer hvor store eller små skritt de ønsker å ta av gangen. Gatefotballen er med og bidrar til at de kommer ut av isolasjon og at de opplever glede og mestring. Målet er å skape vekst i spillernes liv gjennom aktivitet og sosiale samlinger.