Skip to content

Velkommen til Bodøs nye storstue

Publisert 28. september 2021

Bodø/Glimt planlegger en ny og bærekraftig arena for fremtidens kultur- og idrettsliv i byen vår.

Fredag 24. september klokken 14:30 holdt FK Bodø/Glimt pressekonferanse fra Aspmyra. Tema for pressekonferansen er en splitter ny, moderne og bærekraftig storstue for hele byens kultur- og idrettsliv. 

Pressekonferansen ble sendt direkte og kan sees i sin helhet i videovinduet nederst i saken. 

Bodøs nye storstue

Aspmyra stadion har vært Bodø/Glimts hjem i flere tiår, og vært arena for store idrettsøyeblikk for både barn og voksne. Det var vært både oppturer og nedturer for alle med et bankende gult hjerte. Nå er det på tide for klubben og ta neste steg også når det gjelder stadion. 

Bodø og Nord-Norge fortjener en storstue, et knytepunkt og levende senter for idrett og kultur. Det kan Glimts nye hjemmebane bli. 

Et bærekraftig signalbygg som tar omgivelsene og publikum på alvor vil bli en viktig brikke for Glimts videre toppsatsing. I tillegg til å kunne arrangere kamper på et høyt internasjonal nivå, vil også storstua bli en en viktig arena for både barn, unge og voksne som driver med idrett og kultur på både hobbybasis og profesjonelt. 

stadion 4.jpg
Slik kan Bodøs nye storstue bil seende ut fra innsiden.

Bærekraft i fokus

Det er tre dimensjoner av bærekraft. Det er økonomisk, miljømessig og sosialt, denne arenaen skal tilfredstille alle tre delene. Vi ønsker å bygge stadion i massivt tre for å kutte CO2-utslipp, vi skal jobbe for at stadion skal være selvforskynt med både strøm og varme. Vi har også planer for vannforbruket på stadion. 

Hele stadionideen er basert på en bærekraftig arena hvor alle hensyns taes med i betrakningen. 

I dag har klubben høye leiekostnader på Aspmyra og på et nytt stadion skal vi bygge foretningskonsept som gjør hele arenaen lønnsom på kort og lang sikt.

Stadion vil kunne inneholde både løpebane i en tunnel i kjelleren, håndballhall under kunstgresset, turstier på taket, E-sport-senter, møteplasser for barn- og unge. Mulighetene er uendelige og jobben med å finne ut hva stadion skal være er i full gang. 

stadion 3.jpg
Den nye stadion vil skli elegant inn i omgivelsene, uansett hvor den vil ende opp med å ligge.

Hvor skal stadion ligge?

Det er ikke bestemt hvor den nye storstua skal ligge, men det finnes i dag to potensielle alternativer dersom klubbens ønske om å få stadion på plass innen 2024 skal realiseres. 

Klubben har jobbet med disse to ulike alternativene og selv om de foreløpige skissene av stadion stort sett er tegnet på Rønvikjordene er det ikke nødvendigvis der stadion vil ligge. Vi jobber med alternativ 2 som er Talleåkeren like ved innkjøringen til Bodø fra riksvei 80. 

stadion 2.jpg
Nedgravd i bakken, men åpent tak ligger i planene for ny storstue.

Tegningene er midlertidige, og vil måtte endres noe utifra hvor stadion til slutt skal ligge. 

Nå var uansett tiden moden for å dele planene våre med dere. Vi gleder oss til å kunne ta imot Glimt-publikummet på en splitter ny hjemmearena. 

Vi gleder oss også til å jobbe sammen med politikken, kommunen og folket for å realisere drømmene våre og ikke minst samarbeide om å imøtegå alle behovene for en ny arena som finnes.