Skip to content

Sammen om havet

Publisert 14. desember 2020

Bodø/Glimt fortsetter satsingen på Action Now, og i dag ble et splitter nytt nettverk for havbruksnæringen etablert.


Havet har alltid vært viktig for oss nordmenn. Og i særlig grad for oss i Nord-Norge. Havet har vært veiene våre. Veien til mat, rikdom og en utvidet horisont. 

Helt siden jektene gikk mellom Lofoten og Bergen med skrei og tørrfisk har vi også lært av havet. Nå skal vi lære enda mer av og om havet, på lag med havbruksnæringa for ei bærekraftig fremtid. 

Med på laget er Kvarøy, som gjør comeback som partner. 

– Vi har over tid jobbet med å utvikle relevante partnerskap. Dette nettverket befester sin posisjon som en av klubbens største partnere. Det styrker klubbens økonomi og tribunen på kortsiden får nytt navn, sier leder for marked og salg i Bodø/Glimt, Tom Steffensen. 

Livet i havet er viktig for alle – også over vann

Fisker dør og det blir mer og mer plast i havet, og forskere sier at vi må bli flinkere til å utnytte ressursene i havet. Derfor er «Livet i havet» ett av FNs bærekraftsmål. 

Bærekraftsmål nummer 14 blir nå viktig når Bodø/Glimt og havbruknæringa går sammen i et splitter nytt nettverk for å gjøre næringa enda mer bærekraftig. Dette er ett av mange steg på veien, men alle stegene må tas. 

Nettverket har fått navnet #actionnow14. 

– Vi er langt frem i skoen i vår næring, og i lag med Glimt, som har gjort mye bra og mye rett kan vi bygge opp noe som har stor betydning for næringa, sier Alf-Gøran Knutsen i Kvarøy, som ikke legger skjul på at det er store utfordringer i havbruksnæringa. 

– Vi har mange miljøutfordringer, men næringa har gjort mye og er langt framme. Vi skal ikke glemme de utfordringene vi har, en stor del av problemet er omdømmet, sier han. 

Derfor er det befriende at dette nye nettverket kan bidra til å løse noen av utfordringene næringen står overfor. 

– Det er mange ting vi kan bli veldig mye bedre på. I dette nettverket kan vi snakke og jobbe sammen med de utfordringene som er i stedet for at alle sitter på hver sin tue og jobber med de samme tingene. Vi kan løfte og løse utfordringene. Og at vi får en seriøs aktør som Bodø/Glimt på laget hjelper på vår troverdighet, sier Knutsen til glimt.no.

Ministeren kastet ballen

Det nye nettverket er en «ombygging» av laks.no-samarbeidet, som har vært mellom klubb og havbruksnæringa siden 2010 og blir en viktig del av Glimts sin Action Now-satsing.

Laks.no-logoen har prydet Bodø/Glimts drakter i flere år, men blir ikke å se på neste års drakter. I stedet skal bærekraftsmål nummer 14 i fokus. 

Fiskeriminister, Odd Emil Ingebrigtsen gjestet i dag Aspmyra stadion. Der benyttet han muligheten til å kaste ballen videre til Bodø/Glimt og aktørene fra havbruksnæringa. 

Bodø/Glimt er mer enn en klubb, og vi ønsker å ta vare på jorda vår. Vi har allerede startet med å ta Action Now.