Skip to content

Plukket søppel langs veien: – En viktig dugnad

Publisert 1. november 2021

I forrige uke stilte flere velvillige bedrifter opp til en av høstens viktigste dugnader.

Dagen etter at Bodø/Glimt hadde feid Molde av banen i toppkampen på Aker stadion tok flere bodøværinger til gatene. Ikke for å feire seieren, men for å feie bakken. For søppel. 

For fortsatt ligger det søppel og mannskit rundt omkring langs veiene våre. Såkalt eierløst avfall, søppel ingen eier eller tar ansvar for flyter og med den sterke vinden som er i Bodø har vi ingen kontroll over hvor det havner. 

Det kan havne i havet, fjellet, skogen og marka. Og der skal jo ikke søppel være. 

Hele familien kan plogge. Også de minste. 
Hele familien kan plogge. Også de minste.

Derfor er det gledelig å se at så mange tar ansvar for det ansvarsløse søppelet og får det bort. I tillegg får man jo gratis mosjon på kjøpet. 

Bedrifter plogget i vei

Både AQS (i Brede Moes hjemby, Flatanger), Bodø Energi, BDO og Salten Aqua var blant bedriftene som bidro sammen med Bodø/Glimt i årets ploggeaksjon. 

Plogging er et ord som kanskje ikke er like kjent for alle, men ordet er nokså enkelt sammensatt av ordene «plukke» og «jogge». Plogge. Du jogger og du plukker.

Tom Steffensen, som leder Bodø/Glimts markedsavdeling var overrasket over hvor mye søppel som var i gatene. 

– Det var mye eierløst avfall å finne. Denne høstdugnaden er minst like viktig som vårdugnadene vi har rundt omkring. Vi må fange avfallet før det forråtner og blåser til havs, sier han etter en deilig ploggerunde. 

Det flotte med plogging er at hele familien kan bidra, store som små. Og hvem vet, kanskje man finner noe spennende i jakten på avfallet. 

Image.jpeg
Så glad kan man altså bli av å plukke søppel før det blåser til havs.
image0.jpeg
Det ble plukket mye søppel også i Flatanger.