Skip to content

Nå kan du ta med deg mat hjem fra kamp

Publisert 14. oktober 2021

Sammen med Too Good To Go skal vi bekjempe matsvinn på Aspmyra. 

Hvert år kastes omtrent 400 000 tonn mat i Norge. Det er i alle fall 400 000 tonn for mye. Aspmyra har til nå vært en stadion som bidrar til matsvinn. Vi koker for mange pølser, vi steker for mange vafler. Nå lar vi overskuddet komme deg til gode. 

For folk vil ha pølse og vaffel til kaffen når de er på kamp en sur høstkveld i Bodø, og det skal vi fortsette å tilby. I tillegg serveres det mat fra lokale restauranter i stadions VIP-lokaler. All denne maten kan nå bli med deg hjem, for en kjempebillig penge. 

For en tredjedel av matens opprinnelige verdi kan du ta med deg både pølse, vaffel og VIP-mat hjem fra kamp. Hvem vil vel ikke kose seg med deilig laks til FotballKveld en søndagskveld utover høsten? Sunt, godt og billig. Og ikke minst, bra for miljøet. 

Bestill restemat fra Aspmyra rett i Too Good To Go-appen

Unikt i toppfotballen

«Redd mat, spar planeten» skriver Too Good To Go på sine nettsider. Det vil vi også bidra til, og derfor er dette et utmerket samarbeid.

Too Good To Go er en app som gir deg oversikten over lokale butikker, restauranter og andre steder som serverer mat og hva de har til overs etter endt dag. Dermed kan du bli én av 1,5 millioner nordmenn som bidrar til at enda flere måltider reddes. Til nå er rundt seks millioner måltider reddet i Norge. 

– Bodø/Glimt er den første eliteserieklubben i appen vår. Det er flott å se at fotball- og idrettslag kan gå foran som et godt eksempel og jobbe for å redusere matsvinn. Vi håper dette motiverer flere til å følge etter, sier kommunikasjonssjef, Lene Kallum i Too Good To Go. 

Maten som blir igjen etter kamp pakkes i såkalte forundringsposer. Hva som havner oppi er en overraskelse. Det kan være mat som bør spises samme kveld eller dagen etter, men det er alltid fin og god mat. 

_DSC6903.jpg

Bodøværinger er ivrige matreddere

Vi sparker i gang prosjektet allerede førstkommende søndag. Når dommeren blåser av kampen like før klokken 19:00 kan du sjekke appen Too Good To Go og sikre deg en forundringspose med mat. Deretter er det bare å spasere til Glimt-shopen på baksiden av LSN-tribunen og hente maten du har bestilt via appen. 

Kan vi by på en deilig Lundal-pølse i Too Good To Go-appen? Foto: Kent Even Grundstad

– Bodøværinger er ivrige matreddere og har kjøpt 109 tusen poser med overskuddsmat siden oppstarten i 2016. Vi håper de sjekker ut hva Bodø/Glimt har å by på også, og hjelper klubben å redde all maten, slik at den ikke må kastes, sier Kallum. 

Too Good To Go kobler butikker, kiosker, bensinstasjoner, hoteller og andre med mat til overs sammen med folk som vil redde maten, slik at den ikke kastes. Last ned Too Good To Go-appen. Der får du oversikt over hvem som har mat til overs i ditt nærområde. Deretter gjør du kjøpet rett i appen og stikker for å hente maten. 

– Å kutte matsvinnet er et av de aller mest effektive miljøtiltakene som finnes, og det er det mange som ikke vet, sier Kallum.