Skip to content

Møt vår bærekraftsambassadør – Bodø Energi

Publisert 10. desember 2020

Bodø Energi har vært med oss hele veien. Nå er de også bærekraftsambassadør.


Bodø Energi er en av klubbens hovedpartnere. De er draktpartner, men har også stilt seg bak vårt Action Now-program. I 2009 ble Bodø Energi seritifsert som miljøfyrtårn, og siden da har de jobbet med bærekraft. 

– Egentlig har vi jobbet med FNs bærekraftsmål uten at vi har vært klar over det, forteller foretningsutvikler i Bodø Energi, Mariann Meby.

Derfor var det et enkelt valg for bedriften å bli med på Action Now-programmet. 

– Å gå videre med bærekraft og satse ytterligere er helt logisk for oss, relevant for oss og interessant for oss. Derfor var det ikke vanskelig å overtale oss til å være bærekraftsambassadører, fortsetter Meby. 

Fotballen som inspirasjon

Å sette partnerskap sammen med bærekraft i en fotballklubb mener Bodø Energi er positivt. 

Bodø Energi AS og tre døtre jobber målrettet etter FNs bærekraftmål. Konsernsjef Arne Juell. Foto: Lise Fagerbakk/Avisa Nordland
Foto: Lise Fagerbakk / Avisa Nordland

– Vi kan bruke fotballen og de sentrale spillerne som en brekkstang mot befolkningen, og en inspirasjon til å ta bærekraftige valg. Vi tror at Glimt har en stor påvirkningskraft, og å kunne gjøre dette bærekraftsarbeidet sammen med klubben gjør at vi kan nå ut til enda flere, sier Meby. 

– Klubben blir en viktig kommunikasjonskanal for oss hvor vi på en felles plattform kan nå ut, legger konsernsjef i Bodø Energi, Arne Juell til. 

Klubben på sin side er veldig glad for å ha Bodø Energi med på laget. 

– Å ha med Bodø Energi bak Action Now-programmet har vært viktig for oss. De gir programmet en tyngde, og bidrar til at vi alle tenker nytt og kreativt. Bodø Energi har vært en partner i klubben i mange år, og at de også vil være med på vår bærekraftssatsning betyr mye, forteller daglig leder i klubben, Frode Thomassen. 

Samarbeid viktig for å nå målene 

Innad i bedriften har Bodø Energi valgt seg ut fem mål. 

  • Bærekraftsmål nummer 7 «Ren energi for alle»
  • Bærekraftsmål nummer 9 «Industri, innovasjon og infrastruktur» 
    Bærekraftsmål nummer 11 «Bærekraftige byer og samfunn»
  • Bærekraftsmål nummer 13 «Stoppe klimaendringene» 
  • Bærekraftsmål nummer 17 «Samarbeid for å nå målene»

– Disse målene falt naturlig for oss å velge, og er mål vi i Bodø Energi hver dag jobber for å bli bedre på, og som igjen påvirker den verdenen vi lever i. Vi treffer også på de tre pilarene til FNs bærekraftsmåler bygget på; nemlig samfunn, miljø og økonomi, sier Meby.

– Å være en del av Action Now treffer oss rett på punkt nummer 17 – å samarbeide for å nå målene.  Det er alltid lærerikt å møte de andre som er med i Action Now-programmet, hvor vi lærer av hverandre og får nye impulser, forteller Juell.

– Det er kjempeinteressant å være i et nettverk med de andre partnerene til Glimt for å få sørget for at vi får befolkningen med oss i denne bevegelsen. Vi har ikke mange år på oss om vi skal reversere det som skjer i verden. Det må en stor tverrfaglighet til for å stoppe klimaendringene. Den tverrfagligheten finnes i Action Now-nettverket, avslutter Meby.