Skip to content

Møt Glimt, og sank noen gullkorn

Publisert 8. september 2021

Denne artikkelen kan også leses på Avisa Nordland sine ‘annonsørinnhold’ sider.

Let i skuffer og skap. Nå er det gjenbruk på agandaen. Stedet er folkeforum på Bodø rådhus. Her vil du ikke minst finne Bodø/Glimt – og det som kan være noen gullkorn.

Ungt kulturforum står kommende lørdag fra klokken 11-15 i regi for en bytte- og gjenbruksfest i Bodø. Bodø/Glimt ser arrangementet som en gylden anledning til å kaste glans over gjenbruk.

Derfor stiller Glimt opp på kommende arrangement i folkeforum på Bodø rådhus. Arrangementet er en del av Gjenbruksuka 2021, som arrangeres av Bodø kommune, Iris, Nord universitet og Nordlandsforskning.

– Vi stiller opp med gamle kamp- og treningsklær som blant annet ligger på lager på Aspmyra stadion. A-lagsspillerne har allerede stilt bra opp og levert flere plagg og sko, sier markeds- og salgsmedarbeider Markus Fodstad i Bodø/Glimt – og føyer til at det her vil finnes noen «gullkorn».

Byttefesten er et marked med både byttebord, og salgsbord. Glimt har en salgsbod, som du mest sannsynlig vil finne i ett av møterommene som rammer inn folkeforum på rådhuset.

Flash photography, Performing arts, Clothing, Smile, Orange, Gesture, Happy, Entertainment

Bærekraft i praksis

Arrangementet er bærekraft i praksis, noe som er den direkte årsaken til at Glimt engasjerer seg og gjør sitt.

– Dette arrangementet passer godt inn i samarbeidet for å nå målene i Action Now, sier Fodstad.

Samarbeid for å nå målene, er FNs bærekraftmål nummer 17.

– Vi setter pris på engasjement for miljøet, slik at slike arrangement forsøker vi å støtte opp om, sier han.

Inntektene fra salget vil gå uavkortet til Glimts samarbeidsklubb Ubuntu-akademiet i Sør-Afrika.

Ubuntu-akademiet i Cape Town, Sør-Afrika har de siste ti årene jobbet med å utvikle gode fotballspillere og gode ledere. På deres 10-årsdag inngikk de et spennende samarbeid med FK Bodø/Glimt.

Verdiene til Ubuntu Football Academy og Glimt passer godt sammen, og samarbeidet er igangsatt av sportslige grunner, men også på grunn av klubbens fokus på sosiale verdier og engasjement. Samarbeidet med Ubuntu-akademiet er en viktig del av Action Now-arbeidet til Bodø/Glimt.

Smile, Jeans, Trousers, Fashion, Sleeve, Red, Community
Ubuntu-akademiet handler om både fotball, utdanning og samhold.

Syv plagg, syv gjenstander

Det er Ungt kulturforum ved Nicole Natalie Furnes som inviterer innbyggerne i Bodø og Salten til å stille opp på byttefesten.

– Vi håper mange kommer, og alle kan ta med inntil syv plagg og inntil syv gjenstander. Vi tar i mot disse tingene på torsdag mellom klokken 18-20, samt fredag mellom klokken 16-18, sier Furnes.

Miljøvernrådgiver Marte Melnes i Bodø kommune sier planen er klar.

– Arrangementet foregår i folkeforum på rådhuset mellom klokken 11-15 lørdag 11. september. Dette er en bytte- og gjenbruksmarked som du kan følge på Facebook. Vi ønsker med dette å inspirere til gjenbruk, sier Melnes.

Det blir mer enn varer å bytte eller kjøpe. Utenfor hovedinngangen til rådhuset vil Rockekokken stå å servere gratis mat. Inne vil det i tillegg til bytte- og salgsområder bli et reparasjons- og kafeverksted. Her kan du ta med klær eller elektronikk du trenger hjelp til å reparere – og du får også gratis kaffe på dette området, forteller Furnes.

Den lokale handelstanden i Bodø har bidratt med kleshengere og klesstativ.

Street fashion, Social group, Smile, Jeans, Daytime, Window, Architecture, Eyewear
Marte Melnes, Markus Fodstad og Nicole Natalie Furnes gleder seg til førstkommende lørdag, hvor det inn døra bak dem arrangeres årets bytte- og gjenbruksmarked. Foto: Lise Fagerbakk

14 aktører

Arrangementet foregår i samarbeid med 14 ulike aktører. Til reparasjonsverkstedet kommer RE Innovasjon sammen med sin kunstner Walter, samt tekstilkunstner Hege Gundersen.

Walter har på forhånd laget et skilt som vil stå utenfor rådhusinngangen.

– Du får altså hjelp til å reparere klær eller elektronikk. RE Innovasjon og MakerSpace står for verkstedet. I alt har vi 14 aktører med på dette arrangementet, som vi håper vil trekke folk, sier Furnes.

Det blir også et kulturelt innslag.

– Vi har valgt unge og fremadstormende musikere til arrangementet; Korvegia og Sofie Olaisen.

Det er gratis inngang på bytte- og gjenbruksmarkedet. Men smitteverntiltak gjør at det ikke tillates mer enn 75 personer inne i lokalet på en og samme tid.

Bodø/Glimt sender inntektene fra salget lørdag, til Ubuntu-akademiet i Sør-Afrika.

Om Bodø/Glimt:

  • Stiftet: 1916
  • Hjemmebane: Aspmyra stadion, Bodø
  • Vår visjon: Vi skal gjøre nordlendingene stolte.
  • Vår misjon: Bodø/Glimt Førr Evig
  • Verdier: Gi ALT… glad, inkluderende, ambisiøs, lojal og troverdig
  • E-post: bg@glimt.no
  • Telefon: 75 54 55 00
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Instagram