Skip to content

Coca-Cola inn som bærekraftsambassadør

Publisert 25. januar 2021

I flere år har Bodø/Glimt hatt samarbeid med Coca-Cola om mineralvann. Nå går de inn som bærekraftsambassadører i klubben.


Avtalen som Coca-Cola har signert med klubben strekker seg ut 2023, og starter et strategisk samarbeid som bærekraftsambassadør. 

– Vi er veldig glade for å ha Coca-Cola med på vår bærekraftsreise gjennom Action Now-programmet vårt, sier salgs- og markedskoordinator Benedicte Halvorsen. 

Coca-Cola tar bærekraft på alvor og har en klar og ambisiøs strategi for en bærekraftig og samfunnsansvarlig fremtid. Et eksempel på dette er at selskapet i løpet av 2021 skal benytte 100% resirkulert plast i alle deres lokalproduserte flasker.

– Gjennom samtalene med Coca-Cola har vi latt oss imponere over stegene de har tatt for å gjøre selskapet mer bærekraftig. Både stegene de tar for å møte forventninger fra omgivelsene, men ikke minst investeringene de gjør for fellesskapets interesse som de strengt tatt ikke kan regne hjem på bunnlinjen, fortsetter Halvorsen. 

Coca-Cola ser også frem til å jobbe tettere sammen med klubben. 

– Fra Coca-Cola sin side er dette et kjempefin mulighet for å bidra til økt fokus på hvordan vi sammen skal skape en bærekraftig fremtid for de neste generasjonene. Klimautfordringen kan bare løses hvis vi jobber sammen for å nå ambisiøse mål og deler kunnskap og erfaringer og inspirerer hverandre. Derfor er Action now-nettverket et naturlig sted å være for oss. Som sterke merkevarer har både Bodø-Glimt og Coca-Cola et ekstra ansvar for å forvalte vår posisjon på en måte som skaper positiv endring, forteller distriktssjef i Coca-Cola Eirik Haldorsen.

Coca-Cola produserer de fleste av produkter de selger i Nord-Norge lokalt i Nordkjosbotten, i Balsfjord kommune i Troms. 

– Jeg var ikke selv klar over at Coca-Cola produktene vi kjøper i butikker i Nord-Norge faktisk produseres og tappes i Troms hos Mack. For meg gjør det at Coca-Cola’en smaker enda litt bedre, avslutter Benedicte Halvorsen. 

Sammen med Coca-Cola skal klubben nå jobbe mot å nå gjøre Bodø/Glimt til en enda mer bærekraftig klubb!