Skip to content

BDO inn som bærekraftsambassadør

Publisert 3. desember 2020

Ny strategisk partner inn i Action Now.


Denne uken ble det klart at kompetansehuset BDO går inn som bærekraftspartner i klubben og vil jobbe tett med klubben i vårt arbeid med Action Now. Snorri Rasch, partner i BDO, var forrige uke på plass for å signere avtalen. 

– BDO har vært en utrolig viktig del i utviklingen av Action Now-programmet. De har vært med fra start, da selve «unnfangelsen» til Action Now startet under et frokostmøte i november 2018 hos BDO, forteller daglig leder i FK Bodø/Glimt, Frode Thomassen. 

– Vi har kommet dit hvor vi nå utvikler vårt eget program lokalt og regionalt, i samarbeid med BDO. Det som var målet vårt var at Action Now skulle være en grasrotbevegelse hvor andre klubber kunne være med. Vi ser at med BDO med oss på laget klarer vi å nå ut til andre norske fotballklubber, og håndballklubber. I tillegg høster vi også oppmerksomhet i utlandet, og med BDO på vår side kan vi nå ut med Action Now til flere. Vi kan nå sitte i møter og inspirere folk fra hele landet og verden, takket være nettverket BDO innehar. Jeg er så utrolig takknemlig for samarbeidet oss mellom, fortsetter Thomassen.

Flere med

Action Now-programmet til Glimt har blitt plukket opp av seks fotballklubber i Norge, og en håndballklubb. Allerede er Odd, Ranheim, Aalesund, Kristiansund, Molde og Stabæk interessert i å følge samme spor som Glimt, og ta Action Now inn til deres klubb. Snorri Rasch er imponert over hva klubben har fått til.

– Når det er seks andre klubber i Norge som vil gjøre akkurat det samme som Glimt, er det også seks andre byer som blir involvert. Dette er noe Frode snakket om for to år siden; da var han den ivrigste rundt bordet og sa at klubben måtte gå foran. At klubben måtte vise at det er lurt å jobbe med bærekraft. Nå, to år etter, har vi klart det, forteller Rasch. 

– Det at en fotballklubb fra nord kan inspirere seks andre fotballklubber, som igjen inspirerer seks andre byer, næringsliv og samfunn er imponerende og kult. Det forteller noe om hvor stort Action Now er og hvor fint det er at klubber kan lære av hverandre og samarbeide. Det er ikke en konkurranse, fortsetter Rasch. 

Han trekker også frem at samarbeidet mellom Glimt og BDO har hatt et sterkt fokus på action. At det å få ting gjennomført og inspirere gjennom handling har vært viktig for begge parter. 

Nye partnerskap

Frode Thomassen legger til at endringen med å gå over fra tradisjonelle sponsorat til strategiske partnerskap har vært viktig for klubben.

– Kjernevirksomheten vår er fortsatt fotball. Det vil den alltid være. Derfor er det viktig for oss å ha med BDO som bærekraftspartner, da de har mulighet til å gi programmet substans, troverdighet og seriøsitet, forteller Thomassen.

Han forteller også om inspirerende møter sammen med BDO.

– Det er noe uformelt og lekent over møtene, som gjør at vi hele tiden evner å tenke nytt og tør gjøre nytt. De siste tre årene har handlet mye om mot til å gå nye veier, og tenke annerledes. Der har Snorri og BDO vært en inspirasjon og satt ting i system for oss. Uten BDO, hadde ikke Action Now vært der vi er i dag, sier Thomassen. 

Snorri Rasch stemmer i, og forteller om et artig samarbeid. 

– Ikke bare inspirerer Glimt næringslivet lokalt, regionalt og internasjonalt – de inspirerer også BDO.


*Denne artikkelen ble publisert: 03.12.2020