Skip to content

Årets siste bortekamp

Publisert 8. desember 2020

Nå er det duket for sesongens siste bortekamp, hvor glimt spiller i grønne bærekraftsdrakter. Haugesund står for tur. Her er alt du trenger å vite før kampen.


Det har vært en kort sesong. Ja, mye kortere enn vanlig faktisk, men den har kanskje føltes lengre. Og nå er det på tide å runde av. Vi reiser til Haugesund for sesongens siste bortekamp. 

La oss skru tiden tilbake til juni. Det var sommer, sol og årets første hjemmekamp på Aspmyra. Haugesund var motstander og vi skulle få en liten pekepinn på hvordan 2020 skulle bli for Bodø/Glimts del. 

Kasper Junker scoret tre. Patrick Berg, Jens Petter Hauge og Sammy Skytte scoret ett hver. Glimt vant 6-1 i solsteika. Festfotball og tre poeng, og det har vært gjennomgangsmelodien i år. Utrolig nok. 

Beintøff bortebane

Det er aldri lett å komme til Haugesund. Selv om Glimt vant der i både 2014 og 2015 er det ikke ofte de helgule har reist hjem fra Haugalandet med tre poeng. Både i 16 og 18 ble det tunge tap, mens i sølvsesongen i fjor tok Glimt med seg ett poeng. 

Haugesund har en tendens til å havne på øvre halvdel. I alle fall om vi ser de siste sesongene. Syvende plass i fjor, en sterk fjerdeplass året før. I 2017 havnet de på 10. plass, mens laget var tilbake på fjerdeplass i 2016. 

To runder før slutt i 2020 ligger de hvitkledde på 8. plass. De kan ikke rykke ned og de kan heller ikke klatre mer enn én plassering på tabellen. Det blir midt i mellom i år også. 

Tilbake i scoringsform

For en ukes tid siden røyk Glimts solide rekke med 33 (!) kamper på rad med to mål eller mer (inkludert Europa League-kvalifisering). Rekke ble brutt med 1-1 borte mot Start. Men fire dager senere var de helgule tilbake i scoringsmodus og kjørte over Stabæk på Aspmyra i sesongens nest siste hjemmekamp. 

Glimt var tilbake i scoringsform mot Stabæk på søndag. Til keeper Haikins store glede. Foto: Kent Even Grunstad
Foto: Kent Even Grunstad

Fem ganger måtte Stabæks keeper, Sandberg plukke ballen ut av mål. Philip Zinckernagel (2), Kasper Junker, Ulrik Saltnes og Sondre Brunstad Fet sørget for 5-2 og tre poeng. 

Faktisk var kampen mot Stabæk Glimts 36. kamp på rad med scoring. Sist Glimt gikk målløse av banen var hjemme mot Mjøndalen i runde 25 i fjor. 

For statistikknerdene

Det er jevnt når Bodø/Glimt og Haugesund møtes til kamp. Lagene har møttes 17 ganger i Eliteserien og onsdagens hjemmelag står med seks seire. Bodø/Glimt har vunnet fem ganger, og dermed vil Glimt kunne utlikne statistikken med seier på onsdag. 

Som nevnt vant Glimt i Haugesund både i 2014 og i 2015. Det er også de to eneste gangene de helgule har tatt tre poeng der. Ellers har tre kamper endt uavgjort, mens Haugesund har vunnet de siste tre. Nok en gang sjanse til å utlikne statistikken, altså. 

På Aspmyra utlikna Glimt statistikken i sommer. Der er det nå tre seire til hver, mens de siste tre har endt uavgjort. 

Men én statistikk er på Glimts side. Nemlig målstatistikken. Glimt scorer mest når lagene møtes, og det kan jo tenkes at sommerens 6-1-seier er grunnen til det. Etter 17 kamper står det 35-33 i favør Bodø/Glimt mot Haugesund, og den statistikken skal vi pynte ytterligere på. 

På lag for ei bærekraftig fremtid

I kampen mot Haugesund på onsdag stiller gjestene i sine grønne bærekraftsdrakter. Det er en viktig satsing for Bodø/Glimt

_DSC9118_Kent_Even_Grundstad
Foto: Kent Even Grunstad

Bodø/Glimt stilte i bærekraftsdraktene for førse gang under bortemøtet med Odd i forrige sesong. Deretter har draktene blitt brukt én gang, nemlig borte mot Lillestrøm samme sesong. I år er de grønne draktene Glimts faste bortedraker. 

Samtlige av Glimts draktpartnere stilte seg bak ideen om å fronte FNs bærekraftsmål sammen. Klubben har laget et helt program for å skape oppmerksomhet rundt FNs bærekraftsmål.

Dette programmet har fått navnet Action Now, logoen du vanligvis ser på spillernes rygg. Nå er det på tide å GI ALT. Både på banen og for ei bærekraftig fremtid! 


*Denne artikkelen ble publisert: 08.12.2020