Skip to content

Årets bortedrakt: Bodø/Glimt for havet

Publisert 31. mai 2021

Havet førr evig, Glimt førr evig!

Ka vi sku gjort uten havet? Sku vi bært båtan?

I to sesonger har FK Bodø/Glimt spilt i de grønne bærekraftsdraktene. I 2021 retter vi søkelyset mot bærekraft til havs. For realiteten er at mens Glimt spiller sine viktige kamper i årets sesong, kjemper havet sitt livs viktigste kamp – akkurat nå. 

Havet sliter. Havet stiger. Havet forsøples. Havet ødelegges. Profetiene er mange og dystre. For å sette søkelys på problemene, spilte FK Bodø/Glimt i blå drakter borte mot Odd den 27. mai, som markerte den siste dagen i årets Blå Uke i Bodø. For havet. 

Havet har alltid vært viktig for oss nordmenn. Og i særlig grad for oss i Nord-Norge. Havet har vært veiene våre. Veien til mat, rikdom og en utvidet horisont. Også for klubben er havet viktig, gjennom mange gode samarbeidspartnere over tid. Og våre havpartnere samarbeider for å bli mer bærekraftige, gjennom vårt #actionnow14-nettverk. Disse eier sammen halsreklamen på drakten som viser symbolet til bærekraftsmål nr. 14 – Livet i havet. 

Ulrik Saltnes i den nye bortedrakten. Foto: Glimt.no

Vilt, vakkert og blått

Lenge før jektene gikk mellom Lofoten og Bergen med skrei og tørrfisk har vi vært avhengige av alt det havet har å by på, og nå er det havet som er avhengige av oss. 

Havet er kraftfullt, villt og vakkert. Med verdens sterkeste malstrøm like utenfor stuedøra lar vi oss stadig inspirere av havet. Det er der vi henter styrke og det er der vi lader batteriene. 

Denne drakten er inspirert av havet. Vi velger å fremheve havet på drakten vår fordi det er det vakreste og viktigste vi har i Nord-Norge. Det er det byen vi kommer fra er bygd opp av – og rundt! Havet holder vår historie, vårt levebrød og vår fremtid. Sammen må vi jobbe for å beskytte økosystemet. Vi må lære å høste av havets ressurser på en mer bærekraftig måte. Vi prøver å gjøre vårt, og har laget denne drakta av 100 prosent resirkulert materiale.

Den nye bortedrakten kan kjøpes HER!