Skip to content

Hvorfor nettverk i Glimt?

I Glimt mener vi at det viktigste bærekraftsmålet er nummer 17: Samarbeid for å nå målene. Dette viser vi med samarbeid både på og utenfor banen.

Det er kun ved å samarbeide over flere akser at vi kan nå de omforente politiske målene satt av FN, som bidrar til å sikre ei positiv og bærekraftig utvikling for verdenssamfunnet. 

Vi jobber med Action Now i vårt eget lokalsamfunn, sammen med våre partnere og i konkrete næringer.

Vi vet at fotballklubber har en helt egen evne til å samle mennesker. Samfunns- og næringslivet rundt oss følger med på hva som skjer i idrettsklubber. Action Now har som mål å være en kommunikasjonsplattform og en møteplass, og bruker klubbens posisjon i folks hjerter med omhu til å kommunisere de gode historier om fremtidens bærekraftige løsninger. Vi ønsker også å bidra med å legge til rette for at løsningene finner sted.

Glimt bruker dermed sin posisjon til å samle bedrifter, offentlige organer, interesseorganisasjoner og beslutningstakere rundt dagens utfordringer. Ett eksempel på dette er vårt første bærekraftsnettverk #actionnow14. Dette nettverket har som mål å samle hele verdikjeden til sjømatindustrien, for å samarbeide om morgendagens løsninger på dagens utfordringer. I tillegg bidrar vår inspirasjonsarena VINN (Vi Inspirerer Nord-Norge) til å pirre interessen til våre partnere uavhengig av bransje.

I arbeidet for ei bærekraftig fremtid må vi være troverdige. I tillegg til å ta interne grep, deler vi også arbeidet vi gjør med Action Now med andre idrettsklubber, partnere og befolkningen. Action Now skal være en grasrotbevegelse med idretten i front – og vi er svært stolte av at andre klubber har latt seg inspirere av oss og startet sitt Action Now-program, mens andre står på trappene til å lansere.