Skip to content

#actionnow14

Sjømatnæringen er og har vært svært viktig for både landsdelen, byen vi bor i, men også Bodø/Glimt. Fra 2010 spilte vi med laks.no på drakten vår, gjennom samarbeid med en rekke aktører i sjømatnæringen. Fra og med 2021-sesongen videreføres samarbeidet gjennom #actionnow14-nettverket som vår nye draktpartneren på hals, gjennom symbolet til FNs bærekraftsmål 14, Livet i havet.

Nettverket ble formelt lansert i desember 2020, da fiskeriminister Odd-Emil Ingebrigtsen besøkte Aspmyra. Styringsgruppen i nettverket består av Kvarøy Fiskeoppdrett, JMJ Invest, Salten Aqua, BioMar og Sjømat Norge Havbruk Nord.

I 2021 ble det gjennomført to fysiske treff i forbindelse med hjemmekampene mot Molde og CSKA Sofia (UEFA Europa Conference League). I tillegg hadde vi tre digitale treffpunkter gjennom sesongen, samt at BDO inviterte til en videreføring av et konkret initiativ rundt fryst fisk for deltakere som ville være med å ta det videre.

I 2022 vil det første treffpunktet for nettverket være når Celtic kommer på besøk til Bodø og Aspmyra Stadion for returoppgjøret i sluttspillet i Conference League. Det andre fysiske treffpunktet vil bli gjennomført i løpet av høsten. Vi legger også opp til minst to digitale samlinger.

Målet med nettverket er å etablere en arena for inspirasjon, samarbeid, utvikling og kommunikasjon med fokus på bærekraft, gjennom å samle aktører fra hele verdikjeden i sjømatnæringen.