Skip to content

Sparebank1 Nord-Norge

Vi gir flere en mulighet til sommerjobb i nord!

For å gi flere en inngang til arbeidslivet i nord, har SpareBank 1 Nord-Norge, NHO og LO gått sammen for å bidra til 1000 flere sommerjobber i 2022.

Sommerjobb er for mange det første møtet med arbeidslivet. Her får man kompetanse, utfordringer og verdifull erfaring på CV-en. Ferske tall fra NAV viser imidlertid at 41 prosent av arbeidsgivere i Nord-Norge kun brukte uformelle rekrutteringskanaler, som for eksempel kun bekjente, i 2021.

Det utelukker mange nyansatte, som heller fristes sørover, mener Vilde Gamst (23), som tar en mastergrad i fiskeri- og havbruksvitenskap.

Hun har vært med på å bidra til perspektivmeldingen «Unge stemmer 2021». Den vært med å legge grunnlaget for prosjektet «1000 jobber». I perspektivmeldingen etterlyses nettopp et mer åpent arbeidsmarked for at unge skal se sin framtid i nord.  

– «1000 jobber» er et raskt svar på det «Unge Stemmer» belyser. En tilbakemelding på at noe er nødt til å gjøres for å inkludere unge og vise dem hvilke muligheter de har i nord, sier Vilde.

Åpent arbeidsmarked

Som et resultat har NHO, LO og SpareBank 1 Nord-Norge en ambisjon om å samle og synliggjøre sommerjobber i nord.  1000jobber.no kan alle arbeidsgivere ta del i en stor nasjonal kampanje for å vise frem både arbeidsplasser og lokalsamfunn.

Vilde Gamst peker på at sommerjobber sjelden lyses ut i landsdelen, spesielt i de små bygdene. De går til bekjente. Hun har alltid tatt kontakt med bedrifter selv, for å høre om de har hatt behov for ekstra hjelp om sommeren

– At det nå lyses ut masse sommerjobber er kjempebra. Det gir mange flere mulighet til å søke, nettopp fordi de ser at det er en mulighet.

Samtidig peker hun på at sommervikarer kan være gull verdt for bedriftene.

– Mange ønsker seg en sommerjobb som er relevant for utdanningen, eller for det de har lyst til å studere. Ved å tilby disse en sommerjobb, får bedriftene en unik mulighet til å bli kjent med aktuelle kandidater for fremtiden, sier hun.

  • Gjennom eliteseriesesongen 2022 følger vi Bodø/Glimts kamppartnere med artikler som forteller om hvordan partnerne jobber med bærekraft.
  • Hver kamppartner fronter minst ett av FNs 17 bærekraftsmål, med tydelig fokus på hvordan Glimts kamppartnere er med på å skape ei bærekraftig utvikling innenfor sine bransjer og funksjoner.
  • Action Now tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Bodø/Glimt vil gjennom programmet bidra til økt kunnskap hos befolkning og næringsliv om FNs bærekraftsmål, inspirere og legge til rette for innovative partnerskap – og inspirere til faktisk handling.
  • Her kan du lese mer!

FAKTABOKS

Action Now

Facial expression, Street fashion, Social group, Smile, Outerwear, Snow, Happy, Standing, Jacket, Travel
MULIGHETER: Både Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis og Liv B. Ulriksen, konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, håper at flere unge oppdager at Nord-Norge virkelig er mulighetenes landsdel.

Ikke bare en jobb

Bærekraftmål #11, bærekraftige byer og lokalsamfunn, er et spesielt viktig mål for SpareBank 1 Nord-Norge. Konsernsjef LIv B. Ulriksen mener prosjektet “1000 jobber” treffer midt i blinken av nettopp dette målet.

– Vi bor i en landsdel med uendelig mange muligheter, og må legge tid og ressurser i å invitere folk inn, slik at vi fortsatt kan bo i en fremoverlent landsdel i årene som kommer, sier Liv.

Hun peker på at arbeidsgivere i landsdelen har et stort ansvar for å inkludere flere fra hele landet å gi de muligheten til å få oppleve det beste fra Nord-Norge.

– Det er ikke bare jobben det handler om, når man skal velge et sted å slå seg ned på. Det handler minst like mye om trivsel, nettverk og fritidsmuligheter. Vi har derfor gitt lokale aktører mulighet til å danne eller utvide tilbudet for nettverksarenaer som en del av prosjektet. Disse skal gjøre at det blir enklere å bli kjent med både folk og sted, sier konsernsjefen.

Arbeidsgivere i hele Nord-Norge kan fremdeles koble seg på kampanjen. Alt du trenger å gjøre er å bruke #1000jobber når du lyser ut sommerjobben din på nav.no. Da blir din stilling automatisk en del av den landsdekkende rekrutteringskampanjen.

SpareBank 1 Nord-Norge er generalpartner til Bodø/Glimt. Vi er kamppartner når Bodø/Glimt mandag 16. mai tar imot TIL på Aspmyra stadion. Kampen starter klokken 18.

  • Kampanjen «1000 jobber» er et samarbeid mellom LO, NHO og Samfunnsløftet fra SpareBank 1 Nord-Norge.Våren 2018 åpnet vi en splitter ny kaffebar i Sambogården i Bodø; Samvirkelaget.
  • Målet med kampanjen er å synliggjøre jobb- og karrieremulighetene i nord, og vise at landsdelen har mer enn rå natur og kultur å by på. På 1000jobber.no kan alle arbeidsgivere ta del i en stor nasjonal kampanje for å vise frem sommerjobbene som finnes i nord.
  • «1000 jobber» ønsker å bidra til et mer åpent arbeidsmarked, noe unge i nord har etterlyst i rapporten «Unge stemmer» fra Kunnskapsbanken. Samtidig er kampanjen et bidrag til en av de største utfordringene i landsdelen, nemlig rekruttering til ledige jobber. Skal vi lykkes må vi tenke langsiktig – og da er sommerjobber ett av stedene vi kan begynne.
  • Det eneste du som arbeidsgiver trenger å gjøre, er å publisere sommerjobben på nav.no, og tagge stillingen med #1000jobber. Da fanges den opp, og den ledige sommerjobben blir automatisk med i kampanjen.
  • Les mer om kampanjen på 1000jobber.no