Skip to content

Team Tynkeby

Bli en av våre helter

Team Rynkeby Salten leter etter nye helter som ønsker å trå til for å samle inn penger til kreftsyke barn. Belønningen er en tur til Paris.

Denne saken er produsert av markedsavdelingen i Avisa Nordland, Bodø/Glimts partner.

Har du sett et gjeng syklister langs veiene i Salten med gule drakter, gule hjelmer og gule sykler?

Da har du sett vår dugnadsgjeng som samler inn penger til kreftsyke barn! Team Rynkeby er et veldedig sykkelprosjekt som hvert år sykler til Paris mens vi samler inn penger til Barnekreftforeningen.

Nå trenger vi DIN hjelp i 2023.

 – Prosjektet er årlig, og 1. september er fristen for å søke om å delta i 2023. Turen vil finne sted 8. – 15. juli 2023, forteller kaptein Tom Arne Arnesen i Team Rynkeby Salten.

Slik blir du med på Team Rynkeby!

Det er ingen krav til fysikk for å delta. Men, du må være over 18 år – og noe må du gi.

 – Vi stiller ingen krav til fysikk, men du forplikter deg til å trene og til å samle inn penger. Vi er mosjonister, og alle hjelper hverandre fram, forteller Arnesen.

Det trenes individuelt og felles gjennom hele året fram mot turen.

 – Vi har felles treningssamler gjennom vinteren, og så begynner vi å sykle ute så snart vær og føre tillater det. Da sitter vi sammen og hjelper hverandre, slik at alle kommer seg fram. Det er rom for alle, presiserer han.

Lagfølelsen blir etter hvert veldig sterk, og det er en vel så sterk opplevelse å sykle sammen med de andre norske lagene inn i Paris.

 – Dette er teambygging. Du vil oppleve et voldsomt og godt samhold, og når vi kommer inn til Paris sykler vi sammen med de øvrige lagene fra Team Rynkeby. Da er stemningen elektrisk!

Søk nå! Se også hvilke kriterier vi stiller og hvordan vi velger ut deltakere. Alle som søker får svar og må bekrefte et eventuelt tilbud om deltakelse. Det er ingen binding!

Derfor gjør vi dette:

 • For kritisk sykdom
 • For sunnhet og god helse
 • For naturopplevelsen

Team Rynkeby er en av Bodø/Glimts partnere. Noe vi er veldig stolte over. I den anledning er vi kamppartner til hjemmekampen søndag 26. juni. Vi jobber etter FNs bærekraftmål – og i forbindelse med hjemmekampen mot Ålesund har vi valgt mål nummer 3 God helse og livskvalitet.

– Vi gjør noe godt for andre – og for oss selv!

FAKTABOKS

 • Gjennom eliteseriesesongen 2022 følger vi Bodø/Glimts kamppartnere med artikler som forteller om hvordan partnerne jobber med bærekraft.
 • Hver kamppartner fronter minst ett av FNs 17 bærekraftsmål, med tydelig fokus på hvordan Glimts kamppartnere er med på å skape ei bærekraftig utvikling innenfor sine bransjer og funksjoner.
 • Action Now tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Bodø/Glimt vil gjennom programmet bidra til økt kunnskap hos befolkning og næringsliv om FNs bærekraftsmål, inspirere og legge til rette for innovative partnerskap – og inspirere til faktisk handling.
 • Her kan du lese mer!

Sykler, spiser og sover

Ikke alle kan sykle til Paris. Noe må også kjøre bil – og være med i vårt viktige serviceteam.

– I Salten er vi 31 syklister og et serviceteam på åtte personer. Vi er helt avhengig av serviceteamet. De ordner overnatting, mat, drikke, baggasje. Vi som sykler står opp om morgenen og går til frokost før vi setter oss på syklene. Vi sykler en stund. Så får vi lunsj. Vi setter oss på syklene igjen – og etter en stund er det en ny matstasjon. Når vi kommer tilbake til overnattingsstedet står de der med nøkkelkortet og baggasjen din. Du kommer inn i en boble – du bare sykler og er sosial. Det gjør at vi blir en felles boble. Vi blir ett team, forteller Oddgeir Lorentzen.

Han er i år med for andre år på rad.

Arnesen er i år med for femte år på rad.

Bli en av våre helter på to hjul i 2023.

— Team Rynkeby

 Mange andre er med for første gang. Det er akkurat slik Team Rynkeby vil ha det.

 – Vi er to personer som har vært med i fem år. Det er en god miks. Vi har ryttere fra 18 til 70 år, forteller Arnesen.

Det er ni lag i Norge. Søker du og får plass, blir du plassert i laget som ligger nærmest hvor du bor.

Lagene er: Team Rynkeby Arctic (Narvik), Salten (Bodø), Vestland (Bergen), Rogaland (Stavanger/ Sandnes), Haugaland (Haugesund), Innlandet (Gjøvik), Agder (Lillesand), Oslo (Oslo) og Østfold (Sarpsborg). 

IMG_3505.jpeg
Team Rynkeby, Salten.

Barn hjelper barn

Team Rynkeby samler inn midler på flere og ulike måter. Hovedsaklig ved at deltakerne selv jobber med å skaffe sponsorer. Men også barn får hjelpe Barnekreftforeningen. Dette gjøres gjennom det årlige Skoleløpet.

 – Skoleløpet er et mosjons- og veldedighetsløp hvor skolelever i Norge, Sverige, Danmark og Finland løper til inntekt for barn med alvorlige sykdommer. Skolene melder seg på og lager selv en løype som barna følger. I vårt område har Salten-skolene vært i en særklasse i Norge. I 2021 samlet de inn 1,1 millioner kroner, mens det totalt i Norge ble samlet inn noe over 2 millioner kroner. Salten-elevene samlet altså inn rundt halvparten. Også Vefsn har utmerket seg; der deltok alle de fire barneskolene, forteller Arnesen.

Alt vi samler inn går uavkortet til Barnekreftforeningen. Utstyret vi bruker, reisene vi tar og fellessamlingene våre betaler vi selv.

 – Vi nærmer oss nå avreise til Oslo for å starte årets tur til Paris. I år har vi mange gode sponsorer. Takk!, sier Arnesen.

Støtt vårt veldedighetsarbeid ved å Vippse et bidrag til 574612.

IMG_3587.jpeg

TEAM RYNKEBY SALTEN

 • Team Rynkeby en veldedighetsorganisasjon – ofte kalt verdens største veldedighetsprosjekt på to hjul. Team Rynkeby består av 2.400 trimglade syklister og 550 hjelpere (servicepersonell) fordelt på 65 lokallag i ni land.
 • I 2021 hadde prosjektet mer enn 6.400 støttespillere som bidro med penger eller naturalia.
 • I Norge samler vi hvert år betydelige midler til Barnekreftforeningen og livsviktig forskning på barnekreft. Dette gjør vi gjennom våre sponsorer/samarbeidspartnere, skoleløp og ulike aktiviteter gjennom hele året.
 • De lokale lagene i Team Rynkeby består av mosjonssyklister av begge kjønn og i alle aldre.
 • Ønsker du å bidra som sponsor, samarbeidspartner, eller ønsker å gi en donasjon, så ta gjerne kontakt. Sammen gjør vi en forskjell!
 • E-post: tomarnesen@gmail.com