Skip to content

SJ Norge

Gjør som oss; reis klimavennlig

Tog er den mest miljøvennlige reisemåten, og vi legger nå til rette for at du og dine skal reise mer med Nordlandsbanen.

Denne saken er produsert av markedsavdelingen i Avisa Nordland, Bodø/Glimts partner.

SJ trafikkerer Nordlandsbanen og det er vi stolte og ydmyke i forhold til.

 – Det er ingen tvil om at tog er det mest bærekraftige transportmiddelet og  det produserer klart minst klimautslipp, sier administrerende direktør Rikke Lind i SJ Nord.

Lind viser til at mens en togpassasjer på strekningen Oslo-Bodø bidrar til 25 kilo klimautslipp, bidrar fly til 223 kilo per person og dieselbil til 373 kilo per person.

Vårt fokus på det grønne skiftet gjør at vi er stolt partner til Bodø/Glimt, og kamppartner når Glimt førstkommende mandag tar imot Vålerenga hjemme på Aspmyra stadion. Det skjer 18. april (2. påskedag) klokken 20.

FAKTABOKS

  • Gjennom eliteseriesesongen 2022 følger vi Bodø/Glimts kamppartnere med artikler som forteller om hvordan partnerne jobber med bærekraft.
  • Hver kamppartner fronter minst ett av FNs 17 bærekraftsmål, med tydelig fokus på hvordan Glimts kamppartnere er med på å skape ei bærekraftig utvikling innenfor sine bransjer og funksjoner.
  • Action Now tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Bodø/Glimt vil gjennom programmet bidra til økt kunnskap hos befolkning og næringsliv om FNs bærekraftsmål, inspirere og legge til rette for innovative parnerskap – og inspirere til faktisk handling.
  • Her kan du lese mer!

Billigere periodebilletter

Rikke Lind forteller at SJ Norge nå skal gi både de som reiser kort og langt muligheten til å reise billigere.

 – Mange av våre reisende med periodebillett har fått en ny arbeidshverdag hvor hjemmekontor noen dager gjør at de reiser færre dager til kontoret. For å møte denne nye arbeidshverdagen gir vi nå 20% rabatt på våre periodebilletter for de som reiser med Saltenpendelen mellom Rognan- Fauske – Bodø. Med dette håper vi å bidra til at flere reiser med tog og lar bilen stå de dagene de skal på kontoret, sier Rikke Lind.

Reis klimasmart på tirsdager for 199,-.

– For de som skal reise litt lengre vil det hver tirsdag frem til 15. juni bli mulig å reise med SJ NORDs tog for 199,- for standard togbillett på sj.no. Tilbudet gjelder på Nordlandsbanen og alle våre andre togstrekninger med plassreservasjon forteller Lind.

– I tillegg gir vi -20% på all mat og alkoholfri drikke i kaféen om bord i togene på Dovrebanen og Nordlandsbanen på tirsdager, så nå legger vi til rette for at tirsdager blir den nye store reisedagen for de som skal reise langt, sier hun.

Vi legger til rette for bedre reiseopplevelser for våre kunder

 – Vi kommer med nye tilbud på Nordlandsbanen. Vi er i ferd med å pusse opp alle lekerommene, og de blir også fylt med nye og flere aktiviteter.

Fra 1. mai har alle togene nye lekerom og en egen barnemeny i kafeen.

SJ Nord gjør dette for å motivere og inspirere til flere reiser med tog.

 – Høsten 2022 lanserer vi også liggestoler i en vogn på toget. Dette blir innført på de lengre strekningene som på Nordlandsbanen. Tiltakene er for å legge bedre til rette og gjøre det mer attraktivt å ta toget.

konduktør i SJ Norge, Anne-Kristine Jamtli.jpg
Konduktør i SJ Norge, Anne-Kristine Jamtli på Bodø jernbanestasjon

Fem bærekraftmål

Vi legger stor vekt på å være klimavennlig i absolutt alt vi gjør. Konkret jobber vi etter fem ulike bærekraftmål for å bidra til det grønne skiftet.

 – Vi har plukket ut mål nummer 8 fordi vi skal ha gode arbeidsvilkår og legge til rette for ansatteinvolvering. Mål nummer 11; vi frakter passasjerer grønt fram. Nummer 12 fordi vi jobber med å fjerne plast fra våre tog og vi skal bruke lokal mat og miljøvennlige vaskemidler. I dette målet jobber vi med å få kontakt med flere lokale matprodusenter langs banen, da vi ønsker lokalprodusert mat fra hele strekningen, sier Lind.

Videre har vi valgt oss bærekraftmål nummer 13 fordi vi ønsker å stoppe klimaendringene gjennom klimasmarte løsninger.

 – Vi synes det er fantastisk å samarbeide med Glimt. Jeg har selv sett at Glimt-spillere tar toget. De er idrettshelter som folk ser opp til, sier Lind.

Femte og siste bærekraftmål er nummer 17 fordi vi ønsker å samarbeide med både våre kunder, lokale matprodusenter, næringsliv, myndigheter, reiseliv- og idrettsorganisasjoner.

– Vi er avhengig av samarbeid for å få til endringer, avslutter Lind, som ser fram til å ønske reisende velkommen om bord.

SJ NORD

  • SJ Norge AS eies av SJ AB, og ble i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2 Nord. Den 8. juni 2020 gikk startskuddet, og under merkenavnet SJ NORD begynte vi å trafikkere syv av Norges vakreste togstrekninger, som vi skal drifte frem til desember 2030.
  • De lengste strekningene er Nordlandsbanen, som kjører mellom Bodø og Trondheim, og Dovrebanen, som kjører mellom Trondheim og Oslo. Vi kjører også Raumabanen, Rørosbanen, Saltenpendelen, Trønderbanen og Meråkerbanen.