Skip to content

Barnekreftforeningen

Gir håp til familier med kreftsyke barn

Bård Karlsen og Siv Nystad i Barnekreftforeningen Nordland.

Når et barn rammes av kreft, forandres hverdagen til hele familien. Derfor må vi stå sammen for kreftsyke barn og de som står dem nærmest.

Barnekreftforeningen Nordland er lørdag 9. juli stolt kamppartner når Bodø/Glimt tar imot Sarpsborg08 hjemme på Aspmyra stadion.

– For oss er det en fin anledning til å nå ut til enda flere. Til å vise at vi er her for de som er så uheldige å havne i en situasjon der barnet ditt rammes av kreft, sier frivillig Siv Nystad.

Og det er dessverre altfor mange som rammes. Hvert år får cirka 200 barn og unge under 18 år kreft i Norge. Fire av fem barn overlever. Det viser statistikk fra Kreftforeningen.

– Vi bidrar med håp. Gjennom midler til kreftforskning og arrangementer som gir barn og deres pårørende et lite avbrekk hverdagen, forteller frivillig Bård Karlsen.

FAKTABOKS

  • Gjennom eliteseriesesongen 2022 følger vi Bodø/Glimts kamppartnere med artikler som forteller om hvordan partnerne jobber med bærekraft.
  • Hver kamppartner fronter minst ett av FNs 17 bærekraftsmål, med tydelig fokus på hvordan Glimts kamppartnere er med på å skape ei bærekraftig utvikling innenfor sine bransjer og funksjoner.
  • Action Now tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Bodø/Glimt vil gjennom programmet bidra til økt kunnskap hos befolkning og næringsliv om FNs bærekraftsmål, inspirere og legge til rette for innovative partnerskap – og inspirere til faktisk handling.
  • Her kan du lese mer!

Ingen barn skal dø av kreft

Barnekreftforeningens mål er at ingen barn skal dø av kreft. Under kampen setter de søkelys på bærekraftsmål nummer tre «God helse til alle», og foreningens vippsnummer 105681 vil rulle over storskjermen.

Pegene som samles inn, går til Barnekreftforeningens ulike arrangementene for deres medlemsfamilier og til forskning

– I snitt bidrar vi med over en million kroner til forskning på barnekreft hvert år, forteller Bård og oppfordrer alle i publikum til å Vippse.

Ferietur til Sommarøy

Barnekreftforeningens neste arrangement er «Ferie med mening», en ferietur for kreftsyke barn med familie, som hvert år foregår på vakre Sommarøy utenfor Tromsø.

– Det er en trygg ferie som gir familiene noe annet å tenke på en periode. Her skapes minner for livet, et nettverk og et fellesskap, forteller Siv.

De påpeker at ferieturen er minst like viktig for de pårørende, og spesielt søsken av barna som er rammet av kreft. For når et barn rammes av kreft, står en hel familie i krise.

– De er i en sårbar og vanskelig situasjon. For søsken kan det være vanskelig å snakke med vennene sine om det. På turene våre møter de andre barn i samme situasjon, og de danner seg et lite nettverk i foreningen. Her møter man likemenn, sier Siv.

Det er foreløpig 10 familier som skal være med på turen i august, men det er fortsatt rom for flere opplyser Siv og Bård.

– Alle medlemmer av Barnekreftforeningen er hjertelig velkommen til å bli med oss på tur.

Vi bidrar med håp

Bård Karlsen, frivillig i Barnekreftforeningen Nordland

Arrangementer gjennom hele året

Det pågår mange ulike aktiviteter i regi Barnekreftforeningen Nordland. Men også store aktører, Som Widerøe og Forsvaret, bidrar med å tilby et avbrekk i hverdagen til kreftsyke barn og deres familier.

– Widerøe har «Drømmeflyet», der de flyr oss til en fornøyelsespark. Turen til Kristiansand dyrepark i 2019 var helt fantastisk. Vi har også et samarbeid med Forsvarets 335-skvadron i Bodø, som blant annet har fløyet oss med et Herkules-fly til Paris og Euro Disney, sier Bård.

Men årets viktigste hendelse er definitivt den internasjonale barnekreftmåneden i september.

– Hele september markeres gjennom flere ulike aktiviteter. Formålet er å rette fokus mot barn og familier rammet av kreft, samle inn midler til Barnekreftforeningens viktige arbeid og å belyse utfordringene knyttet til barnekreft.

Støtt Barnekreftforeningen Nordland

Gaver til Barnekreftforeningen Nordland går til støtte- og trivselstilbud for familier i vårt område som har eller har hatt barn med kreft.

Støtt via Vipps på nummer 105681

Støtt via bank med kontonummer 4509.15.00713

Støtt ved å bli støttemedlem

  • Barnekreftforeningen er en selvstendig, frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av familier som har eller har hatt barn med kreft.
  • Vårt mål er at ingen barn skal dø av kreft.
  • Barnekreftforeningen er til for å hjelpe barn og ungdommer med kreft og deres familier. Vi er til stede for hele familien.
  • Hjemmeside
  • E-post: nordland@barnekreftforeningen.no
  • Facebook