Skip to content

IRIS

Nå trenger vi din hjelp: Retura Iris og Bodø/Glimt går til felles kamp mot restavfallet. Nå ber de om hjelp fra publikum på Asmyra stadion.

Restavfallet skal skrives inn i historiebøkene. Den har i alle fall ikke plass lenger på Aspmyra stadion i Bodø. Retura Iris og Bodø/Glimt har i samarbeid utviklet en sorteringsordning som de nå ber og håper at publikum tar til seg – og hjelper dem med å realisere.

– Vi har lagt til rette for et restavfallsfritt Aspmyra. Sorteringsløsningen har vært på plass en stund, men det er først nå vi får se hvordan publikum tar imot den og hvordan den fungerer nå som stadion kan fylles skikkelig opp med folk, sier Pernille Kolsing, markedsansvarlig i Retura Iris.

Barna i Breivika barnehage i Bodø har knekt sorteringskoden. Se bare på denne videoen og la deg inspirere:

Kamppartner

Retura Iris er partner til Bodø/Glimt og jobber opp mot FNs bærekraftmål.

–Vi er kamppartner når Glimt kommende torsdag tar imot Molde på Aspmyra stadion i Bodø.

Retura Iris ønsker i den anledning å fokusere på bærekraftmål nr. 12; Ansvarlig forbruk og produksjon. Som er å sikre bærekraftig forbruks- og produksjonsmønstre.

Pernille Kolsing og Erik Johnsen foran containerne som har erstattet oppsamlingsdunker utenfor Aspmyra Stadion.  – Avfallsløsninger skal både være funksjonelle og se pene ut, sier Erik Johnsen.

Lokal mat og gjenvinnbart avfall

Glimt har som mål å være en bærekraftig klubb og setter stor pris på innspill og veiledning fra Retura Iris.  

– Retura har vært en veldig god sparringspartner på veien mot en solid avfallsløsning på Aspmyra. De har hjulpet oss med hele spekteret: fra korrekt håndtering av det gamle banedekket som måtte til deponi til veiledning i hvilke dunker og oppsamlingsløsninger vi
bør velge. Også de bittesmå tingene, som hvor vi skal gjøre av ispinner svarer Erik kjapt på. De kan forresten gå i matavfallet, sier Benedicte Halvorsen, marked og kommunikasjonskoordinator i Bodø/Glimt.

– Vi gjør vårt beste i å tenke bærekraft hver dag. Nå selger vi Glimt-pølse fra Lundal i Breivik, i pølsebrød fra Berbusmel i Bodø, med ketchup og sennep fra MiMi i Beiarn, forteller Tom
Steffensen, leder for salg og marked i Glimt.

Det du handler inn er det som havner i dunken

– Det å skulle kutte restavfall handler om noe så enkelt som hva man kjøper inn. Dermed har jeg veiledet Glimt i forhold til hvilke produkter de har i kiosken. Vi kuttet ut melkerull fordi
emballasjen er en blanding av aluminiumsfolie og papir, som ikke kan gjenvinnes. Det går i restavfallet. Innpakningen til Kvikk Lunsj derimot, består kun av plast, og kan dermed gjenvinnes, forklarer Erik Johnsen, som er salgskonsulent i Retura Iris.

I tillegg har Glimt byttet ut kaffekoppene av papp med en plastfilm på innsiden, til komposterbare pappkopper som sorteres i matavfallet.

– Avfallsminimering er også et viktig ledd i et restavfallsfritt stadion. Ved å gå fra å servere brus i glass på stadion og over til at publikum heller får brusflaska med korka skrudd av, har Glimt spart store mengder avfall, forklarer Erik.

Korkene må skrus av flasken før man får den med seg ut på stadion på grunn av internasjonale sikkerhetsregler.

På samme tid serverer Glimt brus i plastflasker på stadion, og i glassflasker uten kork i Sportsbaren.

Dunkene er på plass og behørig merket. Det skal være lett å sortere!

– Jeg tror at publikum tar dette lett når de har vært på kamp noen runder, sier Pernille Kolsing i Retura Iris.

Retura Iris har et langsiktig mål med ordningen på Aspmyra.

– Ambisjonen om at absolutt alle publikummere skal få til å sortere avfallet er selvsagt høy, men den er jo slettes ikke umulig. Vi vet at Saltenværinger er veldige flinke til å sortere hjemme, og det er vel ingen grunn til at vi ikke får det samme til på hverken fotballstadioner eller når vi er på jobb, sier Pernille.

Det settes ut tilstrekkelig mange dunker, slik at alle som gjester stadion får mulighet til å hjelpe Glimt med å sortere riktig.

RETURA IRIS

  • Retura Iris tilbyr trygge og effektive avfallstjenester til næringslivet i hele Salten.
  • Vår oppgave er å tilby kundene våre avfallsløsninger og rådgivning slik at de kan være trygge på at avfallet fra deres virksomhet blir behandlet på en effektiv og miljøvennlig måte.
  • Retura Iris er en del av den nasjonale franchisekjeden Retura Norge. Retura Norge ble etablert i 2001 og er en ledende aktør innen avfallshånderting. Retura er 100% landsdekkende med 25 Retura-selskaper. Ingen dekker hele landet bedre enn oss, og vi kan dermed tilby avfallsløsninger tilpasset alle lokale forhold.
  • Retura Iris AS er et heleid datterselskap i konsernet Iris Salten IKS.
  • www.returairis.no
  • E-post: post@returairis.no
  • Telefon: 75 50 75 60

Denne saken er produsert av markedsavdelingen i Avisa Nordland.