Skip to content

Action Now

Glimt oppfordrer: Gjør ditt, bidra litt

«Gjør ditt, bidra litt» er Action Now sin kommunikasjonskampanje for å ta bærekraftgrep i hverdagen.

Kampanjen er utviklet som et samarbeid mellom FK Bodø/Glimt og våre 8 bærekraftambassadører – partnerne som fronter bærekraftsprogrammet Action Now tyngst sammen med Glimt. De 8 bærekraftsambassadørene er sjømatnettverket #actionnow14, BDO, Bodø Energi, Coca-Cola, Iris Salten, Nordic Smarthouse, Sparebank1 Nord-Norge og Ultimate Nordic. Inntil nå har Glimts spillere bidratt med tips og eksempler på vår Instagram, til hva du kan gjøre.

– Vi har vist til flere tips til hva du kan gjøre i hverdagen for å bidra til en bærekraftig fremtid i våre kommunikasjonskanaler. For eksempel er bananen på kjøkkenbenken blitt brun, bruk den til å lage en smoothie. Vi utfordrer nå alle partnerne våre – og alle klubbens venner og supportere til å vise sine eksempler på «Gjør ditt, bidra litt» for at vi skal møte fremtidige generasjoners behov, samtidig som vi dekker våre, sier Tom Steffensen, leder marked og salg i FK Bodø/Glimt.

Sports equipment, Soccer ball, Shorts, Jersey, Plant, Player, Sportswear, Thigh

Små og store grep

De fleste av partnerne til Glimt er i gang med ulike tiltak. Faktisk inkluderes et bærekraftsløfte i alle nye partneravtaler Glimt inngår. Noen velger sykle til jobben-aksjoner eller å gjøre strandrydding i sitt nærmiljø. Andre velger større grep knyttet til internt arbeidsmiljø, bevissthet rundt bærekraftige innkjøp eller at de tar ulike typer sertifiseringer.

– Det handler om de små og store grepene i hverdagen. Og bærekraft er ikke bare miljø. Det handler også om økonomisk og sosiale bærekraft, og vi jobber på alle tre dimensjonene sammen med våre partnere, sier Steffensen.
 

Vi baserer arbeidet med bærekraft på FNs bærekraftsmål.

Her er noen tips på hva du kan gjøre:

  • Lag deg en handleliste før du drar på butikken.
  • Ring en gammel venn eller familie, kanskje særlig i mørketiden.
  • Besøk noen du ikke har besøkt på lenge.
  • Vurder om du kan gå eller sykle når du står med bilnøkkelen i hånda.
  • Slå av lys i rom du ikke oppholder deg.
  • Ta tape på polene på batteriene før du sorterer dem som farlig avfall.
  • Bruk kaffegruten som kroppsskrubb før den ender i matavfallet.

– Vi ønsker andre tips og triks fra dere der ute. Tagg oss på Facebook og Instagram:
#actionnow, #gjørdittbidralitt, @actionnow_ og @bodoglimt med helt enkle ting som sparer miljøet eller som gjør at vi tar bedre vare på hverandre, sier marked- og kommunikasjonskoordinator, Benedicte Halvorsen i Glimt.

I pausen under hjemmekampen mot Strømsgodset onsdag 16. juni, vil noen av de innsendte bidragene bli vist
på storskjerm. Alle vil deretter legges ut på Action Now sin Instagram.

Visste du at…

Action Now er FK Bodø/Glimts bærekraftsatsing. Hele klubben er opptatt av FNs bærekraftsmål i sin daglige drift. Alle avdelinger i Glimt er med på å ta Action Now, gjennom store og små grep som gjør at vi går en mer bærekraftig fremtid i møte.

Human, Gesture, Font, Line

Vi inspirerer…

I vårt VINN-nettverk (Vi inspirerer Nord-Norge) setter vi et bærekraftsmål som overordnet tema for hvert møte. I et tidligere møte i år hadde vi bærerkraftsmål 12, ansvarlig forbruk og produksjon som tema. Da fikk vi høre inspirerende presentasjoner fra Coca-Cola og Ultimate Nordic (Diadora) om hvordan de jobber med bærekraft, og tips til hvordan vi som forbrukere og bedrifter kan bli enda bedre. I møtet vi skal ha denne uken er bærekraftsmål 3, god helse, temaet. Vi vil få et innledende foredrag om kulturbygging i organisasjoner fra Stein Markussen i Nordnorsk Lederutvikling, før det blir en dialog mellom spillere, trenere og vår egen mentaltrener Bjørn Mannsverk. Fokus i dette møtet blir prestasjon, utvikling, internkultur.

Tenker bærekraft i alt vi gjør

Vi prøver hver eneste dag å utvikle oss i rett retning.

– Under de varme dagene tidligere i vår, kjøpte vi is som vi spiste på Aspmyra. Da ble det et spørsmål om hvordan ispinnene skulle kildesorteres rett, så vi kontaktet Retura Iris. De svarte; i matavfallet. Vi gjør vårt beste i å tenke bærekraft hver dag. Vi har kuttet ut Melkerull til fordel for Kvikk Lunsj, da papiret til melkerullen ikke kan gjenvinnes og må kastes i restavfallet. Vi har også gjort konsepter på Aspmyra for å tilby kortreist mat. Nå selger vi Glimt-pølse fra Lundal i Breivik, i pølsebrød fra Berbusmel i Bodø, med ketchup og sennep fra MiMi i Beiarn, forteller Steffensen.

Bli med! «Gjør ditt, bidra litt», du også.

Denne saken er produsert av markedsavdelingen i Avisa Nordland.