Skip to content

Barnekreftforeningen

Tettere sammen for de kreftsyke barna

September er den store barnekreftmåneden. Barnekreftforeningen Nordland er stolt partner til Bodø/Glimt, og vi har nå formalisert samarbeidet.

Ingen barn skal dø av kreft. Gi håp! September er den internasjonale barnekreftmåneden. Styreleder Ola Arnfinn Loe i Barnekreftforeningen Nordland har satt sine ord på innsatsen han og foreningen gjør for alle syke barn og deres pårørende:

– Barnekreftforeningen er den eneste foreningen hvor man ikke deltar frivillig. Alle har en historie, sier han.

Historien er at alt for mange barn rammes av kreft. I 2019 fikk 191 barn og ungdom under 18 år kreft i Norge. De fleste overlever, men 30 barn og ungdom døde i 2019 av kreftsykdom. Det viser den siste statistikken fra Kreftforeningen. Barnekreftforeningen Nordlands formål er å bidra til trygge arrangement som gir barn og deres pårørende et avbrekk fra hverdagen.

– September er den internasjonale barnekreftmåneden for å sette fokus på kreft hos barn og unge. I den forbindelse markerer Glimt oss under sine hjemmekamper. Dette ved at logoen vår med vippsnummer 105681 ruller over storskjermen og bannerne langs banen. Dette setter vi utrolig stor pris på, forteller Loe.

Sist onsdag møtte vi Glimt for å formalisere samarbeidet vårt.

– Vi har vært partner til Bodø/Glimt i åtte-ti år, og i mange år har de spilt med logoen vår på spillerdrakten. Det er vi stolt av. Nå formaliserer vi samarbeidet. Målet er at vi skal delta på hverandres arrangement, forteller Loe.
 

Barnekreftforeningen
Barnekreftforeningen har et mangeårig partnerskap med Bodø/Glimt, og i mange år har logoen vært med på spillerdrakten. I et møte tidligere denne uken ble partnerskapet formalisert. Ørjan Berg i Bodø/Glimt og Ola Arnfinn Loe i Barnekreftforeningen holder fram drakten, flankert av Benedicte Halvorsen t.v. og Tom Steffensen t.h. Begge fra Glimt.

To hjemmekamper

Barnekreftforeningen Nordland er søndag 12. september kamppartner når Bodø/Glimt tar imot Odd hjemme på Aspmyra stadion.

Vi støtter deres arbeid rundt Action Now og bærekraft. For å signalisere dette arbeidet, og vårt arbeid, velger vi oss bærekraftmål nummer 3 God helse og livskvalitet.

Glimt vil også under hjemmekampen 26. september fronte Barnekreftforeningen via storskjerm og bannere langs banen.

Isolert under pandemien

Barnekreftforeningen Nordland er heldigvis en liten forening. Men i september går vi bredt ut og forteller hva vi jobber med.

– Det som er viktig for oss er å ta vare på våre medlemmer. Alt vi ikke bruker av midler går uavkortet til et forskningsfond. I snitt bidrar vi med over en million kroner inn i forskningsfondet hvert år. Utover Glimt går det også en nasjonal gullsløyfe-kampanje, sier Loe.

Som kreftsyk under pandemien er det ikke bare covid-19 barn og unge må passe seg for. Mange har nedsatt immunsystem og må derfor være ekstra påpasselig. Det er også slik at disse barna heller ikke får vaksine. Barnekreftforeningen har derfor satt alle våre arrangement på vent. I sum gjør dette at mange kreftsyke barn og unge blir ekstra isolert.

Nå legger vi planene for aktiviteten etter at pandemien er over.

– Vi har ingen arrangement før vi får grønt lys og vi er sikre på at det er trygt. I den forbindelse har Glimt strukket ut en hånd ved at de vil vise logoen vår under begge hjemmekampene i september, forteller Loe.

Normalt pågår det mye i regi Barnekreftforeningen Nordland.

– Vi har blant annet Drømmeflyet. Vi har også et samarbeid med 330 skvadron i Bodø. De har ved en anledning fløyet oss med et Herkules-fly til Paris og Euro Disney. I samarbeid med Troms og Finnmark har vi et eget arrangement; Ferie med mening. Noe som betyr en trygg ferie for kreftsyke barn med familie. Ferien foregår på Sommarøy utenfor Tromsø. Vi har også ulike arrangement for øvrig. Blant annet en familieweekend i Bodø. Nå står vi bare klare og venter på å få arrangere dette og mer til, sier Loe.

Ta gjerne kontakt med oss:

Styreleder Ola Arnfinn Loe E-post: styreleder.nordland@barnekreftforeningen.no

Telefon: 469 63142

Nestleder Vanja-Katrin Eilertsen E-post: nestleder.nordland@barnekreftforeningen.no

Telefon: 995 83669

Denne saken er produsert av markedsavdelingen i Avisa Nordland, Bodø/Glimts partner.