Skip to content

Sparebank1 Nord-Norge

Foto: Lise Fagerbakk, innholdsprodusent Avisa Nordland

Craig satser videre med landsdelsbanken i ryggen

Craig Alibone åpner i samarbeid med Lyst På en champagnebar midt i Bodø sentrum. Tett bak står støttespiller SpareBank 1 Nord-Norge.

Denne saken er produsert av markedsavdelingen i Avisa Nordland, Bodø/Glimts partner.

Til tross for Korona-pandemien har SpareBank 1 Nord-Norge i Bodø så langt i år hatt god tilflyt av nye kunder og nyetableringer. 

Veletablert i Bodø næringsliv, Craig Alibone, er ikke i tvil om hvorfor så mange nyetablere trekker til akkurat SpareBank 1 Nord-Norge. 

– Jeg kom til Bodø for seks år siden. Jeg hadde da for en tid siden vært i Frankrike og utdannet meg til konditor med spesialutdanning innen sjokolade – og oppdaget at det ikke fantes noe «high end»-marked for kvalitetssjokolade i Bodø. Jeg gikk til SpareBank 1 Nord-Norge med min idé for rundt fem år siden. De har vært veldig støttende og hjelpsomme fra første dag, roser Alibone, opprinnelig fra Leicester i England.

18DAG_07-07-Craig Alibone-24
Foto: Lise Fagerbakk, innholdsprodusent Avisa Nordland

Fire år etter etableringen Craig Alibone i Sentrumsgården i Bodø, er forholdet mellom ham og banken like godt. 

– Jeg fikk et tilbud om å bytte bank, men jeg har så godt hjelp derfra at det er uaktuelt. Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd, sier han.

18DAG_05-05-Sparebanken-17
Foto: Lise Fagerbakk, innholdsprodusent Avisa Nordland

En kontaktperson og hele nettverket

Banksjef Bertil Sandvik Aas i SpareBank1 Nord-Norge tror nøkkelen deres ligger i hvordan gründere blir møtt og hvilken hjelp potensielle nyetablerere får når de kommer til banken.

– Vi har en bedriftsrådgiver som fungerer som en los gjennom hele etableringen. Som nyetablerer har du èn kontaktperson inn mot hele vårt kompetansenettverk i banken, sier Aas.

SpareBank 1 Nord-Norge er kamppartner til Bodø/Glimts hjemmekamp mot Molde 26. juli. Banken fronter FNs bærekraftmål nummer 8; anstendig arbeid og økonomisk vekst.


FNS BÆREKRAFTMÅL NUMMER 8

  • Anstendig arbeid og økonomisk vekst.
  • Fremme varig, inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst, sunn sysselsetting og anstendig arbeid for alle.

 Morten Haugen er Alibones bedriftsrådgiver. 

– Jeg som bedriftsrådgiver rådgir og har den daglige oppfølgingen av kundene. Allikevel har vi spisskompetanse på for eksempel forsikring, leasing og regnskap tilgjengelig i konsernet, og dette lar vi kundene nyttiggjøre seg av der det er relevant for kunden, sier han. 

Det kjenner Alibone til. 

– Jeg har fått hjelp med regnskapet, til hvordan bedre inntjeningen – og jeg har også blir anbefalt å søke om priser og utmerkelser, forteller han.

– Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria

Craig Alibones nye navn og logo. Det nye stedet skal etter planen åpne rundt 14. august.
Craig Alibones nye navn og logo. Det nye stedet skal etter planen åpne rundt 14. August.

Nå satser Alibone videre med ny samarbeidspartner Lyst På – og fortsatt SpareBank 1 Nord-Norge i ryggen. 

– Konseptet har vært i hodet mitt lenge. Michal Mlynarczyk i Lyst På og jeg har jobbet sammen tidligere, og vi samarbeider godt. Vi flytter til Torvgata 1 i Bodø, og håper å åpne Craig Alibone Pâtisserie & Champangeria rundt 14. august, forteller han.

Det nye utestedet blir «high end».

– Hele konseptet er kvalitet. Det blir ikke en restaurant, men et sted hvor du kan nyte franske kaker, sjokolade og passende champagne, samtidig som du kan snakke med dem du er ute sammen med. Vi vil skape en intim vibe. Det blir kvalitetsprodukter, kvalitetsdrikke – og kvalitetstid, sier han.

Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria vil ha åpent kveldstid torsdag, fredag og lørdag.

Selv gleder han seg stort.

–  Jeg tror dette blir veldig bra. Her vil du kunne prøve ulike typer franske kaker og sjokolade til ulike drikker. Vi kommer til å ha bordservering, sier han.

18DAG_04-07-Craig Alibone-13
Foto: Lise Fagerbakk, innholdsprodusent Avisa Nordland

– Vi trenger gründerne

Det gleder ikke minst SpareBank 1 Nord-Norge at Alibone gjør det så bra. Han med mange andre. 

– Vi var som mange andre bekymret når korona-pandemien kom, og kanskje spesielt for de minste gründerbedriftene. Allikevel har vi sett at gründerne har vist evne til å finne sammen og tenke kreativt for å komme seg igjennom den tyngste perioden, sier Aas. 

Alibone er en av dem.

– Alibone har vært flink i denne tiden. Han har funnet nye og alternative måter å tjene penger på. Og Bodø-folket har vært flinke til å støtte opp, sier Haugen. 

Samtidig brenner banken for et levedyktig Nord-Norge.

– Vi trenger flere innbyggere i nord. Vi trenger sysselsetting, og da trenger vi gründere. Gründere er viktige bidragsytere til sysselsetting og arbeidsplasser i Nord-Norge, sier banksjef Kristian Haubakk. 

Alibone og Lyst På sin felles satsing, øker sysselsettingen i Bodø.

– Vi har ansatt to nye konditorer. Eloise kommer fra Ladurée i Paris, en av Frankrikes eldste og mest anerkjente bakerier. Paloma kommer fra Madrid, og har jobbet med mange gode konditorer. Hun har spesialisert seg på å lage produktene vegansk og med lavt sukkerinnhold. Vi har også ansatt en dyktig barista; Elias fra Bodø. Alt i alt blir vi et veldig sterkt team, forteller Alibone. 

Gründeruka 2020

Som et ledd i bankens arbeid for å få flere gründere, arrangeres det hvert år Gnist Gründeruke. Den kommer til å bli arrangert også i år. SpareBank 1 Nord-Norge er med som partner.


SPAREBANK1 NORD-NORGE

  • Vi er landsdelens bank med 38 kontorer i landsdelen, inkludert Svalbard. I tillegg er vår største eier faktisk alle oss som bor her nord.
  • Hos oss møter du rådgivere med lokal kunnskap om både boligmarkedet og næringsliv, og spesialister som kan bistå på alle områder. Som kunde bidrar du også til at den største andelen av utbyttet blir igjen i landsdelen, siden vår største eier faktisk er Nord-Norge. Det er dette som gjør at vi kan være en støttespiller til en rekke prosjekter og tiltak i landsdelen.
  • Vi kan tilby alt fra banktjenester, regnskapstjenester, eiendomsmegling og finansiering av objekter.