Skip to content

Byen

I 2021 og 2022 vil tredjedrakten resprestere bærekraftsmål nummer #11 – Bærekraftige byer og lokalsamfunn.

Drakta vår symboliserer hjemsted, hvor enn det måtte være. Og alle menneskene som bor der, hvem enn det måtte være.

Så kommer æ tilbake, som æ bestandig gjør. Du venta ikke på mæ, men du e her sånn som før. Du lar mæ se og skjønne, koffør lengselen blir så stor. At det eneste som som telle, e å komme sæ mot nord. Den kvite drakta vårres e en påminnelse om kor hjerte ditt banka sterkest og alle de det banka førr.

– Halvdan Sivertsen

«Vær stolt av kor du e fra»

Våre trofaste, stolte supportere oppfordrer ofte til å vise stolthet fra sin tribuneplass på Aspmyra stadion. «Vær stolt av kor du e fra» både synges og står skrevet på skjerf og gensere på medlemmene av J-feltet. Vi vil at alle skal være stolte av hvor de er fra, uansett om det er i inn- eller utland. Land eller by. Innland eller kyst. Høyt eller lavt. 

Her i nord, spør vi oss ofte om hvorfor vi velger å bo her. Vi bor her til tross for våte somre, frustrerte høststormer, og evige vintre. Vi bor her til tross for lange avstander, sentralisering og ingen McDonalds, IKEA eller Meny. Vi bor her på grunn av folkan i husan. Folk drar herfra, men beholder hjemstedet i hjertet sitt. Mange kommer også tilbake.